B- kurssi Syventävävaihe

Stradan EcoDriving Syventävävaihe antaa valmiudet turvalliseen ja taloudelliseen ajamiseen. Kurssin opein on mahdollista ajaa entistä turvallisemmin ja säästää satoja euroja vuodessa pelkissä polttoainekustannuksissa. Yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin kanssa koulutamme sinut myös toimimaan oikein ja auttamaan liikenneonnettomuus paikalla. Saat halutessasi kurssin jälkeen tilata itsellesi ensiapu-kortin, joka on voimassa kolme (3) vuotta.

Stradassa syventävänvaiheen kurssin suorittat vain kahden päivän aikana. Ensimmäisenä suoritetaan arviointiosio, joka sisältää itsearvion omasta ajamisesta, vuorovaikutustestin tietokoneella sekä arvioiva-ajo opettajan kanssa autokoululta (n.2h). Toinen osa, eli ratapäivä suoritetaan Vantaan Ajoharjoitteluradalla (5h), myllykyläntie 1. Ratapäivä sisältää kahden tunnin rata-ajon sekä kolme erilaista teoriajaksoa, jossa keskitytään mm. turvalliseen ajamiseen sekä riskien tunnistamiseen ennakolta. Lisäksi mietitään ja harjoitellaan oikeaan toimintaan liikenneonnettomuus paikalla. Ratapäivä suoritetaan omalla autolla. Mikäli sinulla ei ole omaa auto käytössä, voidaan sinulle varata ratayhtiöltä vuokra-auto, jonka kustannus on 100€.

Kurssiin sisältyy:

  • itsearvio omasta ajamisesta
  • vuorovaikutustesti
  • arvioiva ajo (2h) koulun autolla
  • turvallisuustaloon tutustuminen (1h)
  • rataharjoittelua (2h) omalla autolla
  • toiminta liikenneonnettomuus paikalla, teoria ja harjoitukset (2h)
  • Kevyttä välipalaa ja kahvi/tee

Kurssipäivät löydät ilmoittaudu-välilehden kautta, samalla voit myös ilmoittautua. Kurssin vahvistus tapahtuu käymällä autokoulu toimistolla tekemässä opetussopimuksen tai vaihtoehtoisesti sähköpostilla.

Syventävän vaiheen kurssien järjestäminen päättyy, kun uusi Ajokorttilaki ja kuljettajantutkinto uudistuu 1.7.2018. Jos olet saanut B-ajokortin ennen 1.7.2018, mutta et ole vielä suorittanut harjoittelu- ja syventävän vaiheen opetusta, sinun tulee käydä Riskientunnistamiskoulutus (RTK). Lisätietoja RTK-kurssista omalla välilehdellä tai toimistoista.

Syväri EA