Oppilaille

Täältä löydät tarpeellisia linkkejä ja tietoa koskien autokoulun suorittamista:

Ajokorttiluvan hakeminen
Jokaisen autokoulun aloittavan on haettava ajokorttilupaa.  AUTOKOULU TOIMITTAA HAKEMUKSEN LIITTEINEEN PUOLESTASI, KUN TOIMITAT AUTOKOULULLE ALLA OLEVAT LIITTEET. Voit myös toimittaa hakemuksen itse suoraan Ajovarman palvelupisteeseen. Mukaan tarvitset silloin henkilötodistuksen sekä lupamaksun 40€ jonka maksat suoraan palvelupisteeseen. Muista varata aika lupapalveluihin www.ajovarma.fi.

  • Täytetty ajokorttilupahakemus (saat sen autokoululta)
  • kaksi passivalokuvaa (jos sinulle on myönnetty ajokortti, henkilökortti tai passi viimeisen viiden vuoden sisällä, uusia kuvia ei tarvita.)
  • nuorison terveystodistus (alle 5v vanha) TAI lääkärintodistus (alle 6kk vanha). Jos sinulla on M- tai A-ajokortti, et todennäköisesti tarvitse lääkärintodistusta.
  • Ajokorttilupamaksu 40€ (Maksu suoritetaan suoraan Ajovarmalle erillisen maksulinkin kautta. Maksulinkin saat autokoululta, lähetämme sen sähköpostiisi)
  • AM, T, tai A1-lupaa haettaessa huoltajiensuostumus (vaaditaan kaikkien virallisten huoltajien allekirjoitukset ja nimenselvennökset)

Ajokorttiluvan myöntäminen voi kestää muutamia päiviä, joten hoidathan asian kuntoon mahdollisimman pian autokoulun aloitettuasi. Tutkintoja ei voida varata ennen kuin ajokorttilupa on myönnetty.

 

Kuljettajaopetus / WebAuto (www.kuljettajaopetus.fi/strada)
Saat tunnukset kun aloitat kurssin. Löydät WebAutosta opetustietosi mm. teoriatunti-aikataulut sekä sovitut ajotunnit sekä linkin virtuaaliluokkaan ja laskutustietosi. Itseopiekelu-sivulla teet lainvaatimat itseopiskelu-tehtävät, jotka jakautuvat oppituntitehtäviin ja ajotehtäviin sekä itsearviointeihin. Netreeni-teoriaharjoittelu sivuilla pääset treenaamaan teoriakoetta varten.

eautokoulu.fi sivuilta löytyvät sähköiset oppikirjat mopoa, mopoautoa, kuorma-autoa ja yhdistelmiä ajaville oppilaille. Lisenssiavaimen saat toimistosta kurssin alkaessa.

Lukujärjestys
Täältä näet kaikkien Stradan toimipisteiden teoriatunti-aikataulut. Voit käydä teoriatunneilla missä tahansa Stradan pisteessä. Muista mukaan tunnille aina Tähtikuski-korttisi.

www.virtuaaliteoriat.fi/strada
Täältä näet Stradan virtuaaliteorioiden aikataulut. Käytössä B-perusvaiheen ja C-kurssin kohdalla.

 

Pimeasimu2Pimeänajo Simulaattorilla
Ajan pimeänajoon varaat yhdessä oman ajo-opettajasi kanssa. Simulaattorimme sijaitsee Myyrmäen toimipisteellämme, osoitteessa uomatie 4, aivan Louhelan juna-aseman vieressä. Paikalle pääset siis helposti Junalla (I tai P) sekä useille busseilla. Mikäli et löydä perille soita Myyrmäen toimistoon p. 010 320 5890, niin ohjaamme sinut perille :)

 

 

Teoriakoe
Vuoden 2016 alussa teoriakoe uudistui, jolloin poistettiin kysymyskohtainen aikaraja, ja tilalle tuli 30 minuutin kokonaisaika. Mikäli Sinulla on lukihäiriö ja siitä asianmukainen todistus, on sinulla oikeus varata 60 minuutin mittainen teoriakoe. Teoriakoe suoritetaan tablettitietokoneella tutkintotoimistolla (Ajovarma Oy). Alla video-ohjeet teoriakokeen suorittamiseen, joka kannattaa ehdottomasti katsoa ennen teoriakokeeseen menoa. Tästä näet teoriakokeiden virherajat!