Oppilaille

Täältä löydät tarpeellisia linkkejä ja tietoa koskien autokoulun suorittamista:

Ajokorttiluvan hakeminen
Jokaisen autokoulun aloittavan on haettava ajokorttilupaa.
AUTOKOULU TOIMITTAA HAKEMUKSEN LIITTEINEEN PUOLESTASI, KUN TOIMITAT AUTOKOULULLE ALLA OLEVAT LIITTEET.
Voit myös toimittaa hakemuksen itse suoraan Ajovarman palvelupisteeseen. Mukaan tarvitset silloin henkilötodistuksen sekä lupamaksun 40 €, jonka maksat suoraan palvelupisteeseen. Muista varata aika lupapalveluihin www.ajovarma.fi.

Liitteet 1.7.18 alkaen:

  • Täytetty ajokorttilupahakemus (saat sen autokoululta) *
  • Kaksi passivalokuvaa (Jos sinulle on myönnetty ajokortti, henkilökortti tai passi viimeisen viiden vuoden sisällä, uusia kuvia ei tarvita.)
  • Ajokorttilupamaksu 40 € (Maksu suoritetaan suoraan Ajovarmalle erillisen maksulinkin kautta. Maksulinkin saat autokoululta omaan sähköpostiisi.)

* Huom! Ajokorttilupahakemuksessa annat vakuutuksen omasta terveydentilastasi ajokorttia varten (ajokortti ryhmä 1 eli B, A, AM120/121, T). Jos et pysty tätä vakuutusta antamaan, tulee sinun toimittaa liitteeksi myös Nuorison terveystodistus (alle 5 v. vanha) TAI lääkärintodistus (alle 6 kk vanha). Lisätietoa TÄSTÄ.

Ajokorttiluvan myöntäminen voi kestää muutamia päiviä, joten hoidathan asian kuntoon mahdollisimman pian autokoulun aloitettuasi. Tutkintoja ei voida varata ennen kuin ajokorttilupasi on myönnetty. Ajokorttilupa on voimassa 3 vuotta (1.7.2018 jälkeen viedyille hakemuksille).

 

Kuljettajaopetus / WebAuto (www.kuljettajaopetus.fi/strada)
Saat tunnukset, kun aloitat kurssin. Löydät WebAutosta opetustietosi mm. teoriatunti-aikataulut ja sovitut ajotunnit sekä linkin virtuaaliluokkaan ja laskutustietosi. Itseopiskelu-sivulla teet itseopiskelu-tehtäviä, luet oppikirjaa sekä Netreeni-teoriaharjoittelu sivuilla pääset treenaamaan teoriakoetta varten.

Lukujärjestys
Täältä näet kaikkien Stradan toimipisteiden teoriatunti-aikataulut. Voit käydä teoriatunneilla missä tahansa Stradan pisteessä. Muista mukaan tunnille aina Tähtikuski-korttisi.

 

Pimeasimu2Pimeänajo Simulaattorilla
Ajan pimeänajoon varaat yhdessä oman ajo-opettajasi kanssa. Simulaattorimme sijaitsee Myyrmäen toimipisteellämme, osoitteessa uomatie 4, aivan Louhelan juna-aseman vieressä. Paikalle pääset siis helposti Junalla (I tai P) sekä useille busseilla. Mikäli et löydä perille soita Myyrmäen toimistoon p. 010 320 5890, niin ohjaamme sinut perille :)

 

 

Teoriakoe
Teoriakoe suoritetaan valitsemassasi Ajovarma Oy:n tutkintopaikassa. Teoriakoe suoritetaan tablettitietokoneella. Kokeessa on sanallisia monivalintakysymyksiä, kuvakysymyksiä liikennetilanteista ja riskikysymyksiä. Kysymysten määrä riippuu suoritettavasti korttiluokasta, mutta kokonaisvastausaika on 30 minuuttia. Mikäli sinulla on lukihäiriö ja siitä asianmukainen todistus, on sinulla oikeus varata 60 minuutin mittainen teoriakoe. Myös jos äidinkielesi on muu kuin suomi, ruotsi tai englanti, voit saada pidennetyn teoriakokeen. Alla video-ohjeet teoriakokeen suorittamiseen, joka kannattaa ehdottomasti katsoa ennen teoriakokeeseen menoa. 

Teoriakokeeseen mennessä tarvitset mukaan:

  • Kuvallisen henkilöllisyystodistuksen
  • Opetus- ja Tutkintotodistuksen (E100)
  • Tutkintomaksun (suoritetaan suoraan Ajovarmalle erillisen maksulinkin kautta).
  • Todistus Ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutuksesta (EAS), jos suoritat ensimmäistä ajokorttiasi.
  • Virallisen huoltajasi suostumus, jos suorittamasi ajokorttiluokan vähimmäisikä on alle 18 ja olet alaikäinen (A1, AM120, AM121, T).

Teoriakokeen virherajat 1.7.2018