Ajokorttiluvan hakeminen

AJOKORTTILUVAN HAKEMINEN SÄHKÖISESTI

Jokaisen autokoulun aloittavan on haettava ajokorttilupaa. Ajokorttiluvan voi hakea helposti netistä, www.traficom.fi – oma asiointi -palvelun kautta. Sähköiseen hakemukseen tarvitset omat pankkitunnukset, joilla pääset tunnistautumaan palveluun, sekä sähköisessä muodossa oleva allekirjoitus ja valokuva. Valokuva tulee voimassa olevasta passista, henkilökortista tai ajokortista. Sähköisen hakemuksen käsittelymaksu on 24€, ja se maksetaan ajokorttiluvan hakemisen yhteydessä.

AJOKORTTILUVAN HAKEMINEN PAPERISESTI

Autokoulu voi toimittaa hakemuksen puolestasi, kun saamme hakemukseen tarvittavat liitteet. Voit myös toimittaa hakemuksen itse suoraan Ajovarman palvelupisteeseen. Mukaan tarvitset silloin henkilötodistuksen sekä lupamaksun 39€, jonka maksat suoraan palvelupisteeseen. Muista varata aika lupapalveluihin www.ajovarma.fi.

Ajokorttiluvan liitteet:

  • Täytetty ajokorttilupahakemus (saat sen autokoululta) *
  • Kaksi passivalokuvaa (Jos sinulle on myönnetty ajokortti, henkilökortti tai passi viimeisen viiden vuoden sisällä, uusia kuvia ei tarvita.)
  • Ajokorttilupamaksu 39 € (Maksu suoritetaan suoraan Ajovarmalle erillisen maksulinkin kautta. Maksulinkin saat autokoululta omaan sähköpostiisi.)

* Huom! Ajokorttilupahakemuksessa annat vakuutuksen omasta terveydentilastasi ajokorttia varten (ajokortti ryhmä 1 eli B, A, AM120/121, T). Jos et pysty tätä vakuutusta antamaan, tulee sinun toimittaa liitteeksi  lääkärin lausunto ajokyvystä (alle 6 kk vanha).

Ajokorttiluvan myöntäminen voi kestää muutamia päiviä, joten hoidathan asian kuntoon mahdollisimman pian autokoulun aloitettuasi. Tutkintoja ei voida varata ennen kuin ajokorttilupasi on myönnetty. Ajokorttilupa on voimassa 3 vuotta.