Ajokorttiluvan hakeminen

Jokaisen autokoulun aloittavan on haettava ajokorttilupaa.

NYT VOIT HOITAA LUPAHAKEMUKSEN NETIN KAUTTA, WWW.TRAFICOM.FI – OMA ASIOINNIN KAUTTA ! Vaatimuksena omat pankkitunnukset, joilla pääset tunnistautumaan palveluun, sekä sähköisessä muodossa oleva allekirjoitus ja valokuva (voimassa oleva passi/henkilökortti/ajokortti). Käsittelymaksu 22€.
Lue lisää TÄSTÄ!

AUTOKOULU VOI TOIMITTAA HAKEMUKSEN LIITTEINEEN PUOLESTASI, KUN TOIMITAT AUTOKOULULLE ALLA OLEVAT LIITTEET.
Voit myös toimittaa hakemuksen itse suoraan Ajovarman palvelupisteeseen. Mukaan tarvitset silloin henkilötodistuksen sekä lupamaksun 37 €, jonka maksat suoraan palvelupisteeseen. Muista varata aika lupapalveluihin www.ajovarma.fi.

Liitteet 1.7.18 alkaen:

  • Täytetty ajokorttilupahakemus (saat sen autokoululta) *
  • Kaksi passivalokuvaa (Jos sinulle on myönnetty ajokortti, henkilökortti tai passi viimeisen viiden vuoden sisällä, uusia kuvia ei tarvita.)
  • Ajokorttilupamaksu 37 € (Maksu suoritetaan suoraan Ajovarmalle erillisen maksulinkin kautta. Maksulinkin saat autokoululta omaan sähköpostiisi.)

* Huom! Ajokorttilupahakemuksessa annat vakuutuksen omasta terveydentilastasi ajokorttia varten (ajokortti ryhmä 1 eli B, A, AM120/121, T). Jos et pysty tätä vakuutusta antamaan, tulee sinun toimittaa liitteeksi myös Nuorison terveystodistus (alle 5 v. vanha) TAI lääkärintodistus (alle 6 kk vanha). Lisätietoa TÄSTÄ.

Ajokorttiluvan myöntäminen voi kestää muutamia päiviä, joten hoidathan asian kuntoon mahdollisimman pian autokoulun aloitettuasi. Tutkintoja ei voida varata ennen kuin ajokorttilupasi on myönnetty. Ajokorttilupa on voimassa 3 vuotta (1.7.2018 jälkeen viedyille hakemuksille).