A1, A2, A Moottoripyörä -kurssit

Moottoripyöräkoulutus on alue, johon olemme erityisesti panostaneet. Olitpa sitten aloitteleva A1-kuljettaja tai kokeneempi motoristi saat meiltä parasta opetusta moottoripyöräilyyn. Kouluttajamme ovat suorittaneet vaativat kouluttajatestit ja heidät on hyväksytty SMOK´in moottoripyöräkouluttajiksi. Meillä opettaja ajaa myös itse moottoripyörällä! Ajotunnit alkavat Myyrmäen pisteestämme. Kalusto- ja varusteasioissa emme tingi. Opettajan ja oppilaan välisessä viestinnässä käytössämme on häiriötön puhelinjärjestelmä, ajokalustona Honda sekä KTM ja ajovarusteissa Rukka. Tottakai voit halutessasi käyttää myös omia ajovarusteita. Tule ajamaan moottoripyörä -kortti Stradalle :) Alkavat kurssit löydät TÄSTÄ linkistä!

Ajokorttilaki ja kuljettajantutkinto uudistui 1.7.2018, joka vaikutti myös moottoripyöräkorttien suorittamiseen. Lakimuutoksen jälkeen pakollista ajo-opetusta on 5 tuntia. Ensimmäistä ajokorttia suorittavien tulee käydä myös pakollinen EAS Turvallisuuskoulutus, joka sisältää 4 tuntia teoria-opetusta tieliikenteen perusteista. Moottoripyörällä ajaminen ei ole kuitenkaan niin helppoa miltä se näyttää, joten suosittelemme moottoripyörälle kohdennettua teoriaopetusta, jota tarjoamme jokaiselle A-korttiluokalle. Voit valita eri oppimiskokonaisuuksista sinulle sopivan kurssivaihtoehdon. Lisätietoja kurssien sisällöistä löydät Hinnastot-välilehdeltä ja Tähtikuski Verkkokaupasta.

mp opet

A1-kurssit >11 kw, Ikä 16 v.
A2-kurssit enintään 35 kW (teho/painosuhde enintään 0,2 kW/kg), Ikä 18 v.
A-kurssit yli 35 kw (eli saat ajaa kaikkia moottoripyöriä), Ikä 24 v.

Kurssit sisältävät:

  • moottoripyöräopetukseen erikoistunut moottoripyörä-opettaja
  • 5 tuntia ajo-opetusta (á50min)
  • oppimisympäristö, teoriakoeharjoittelu
  • pyörän käyttö käsittely- ja ajotutkinnossa
  • ajotunneilla käytössä täydelliset Rukka-ajovarusteet
  • alv 24%

Kurssit eivät sisällä viranomaismaksuja eikä mahdollisia lisä-ajotunteja.

 

Moottoripyöräkortin korottaminen isompaan A2/A-ajokorttiluokkaan

Haluatko korottaa A1-korttisi A2-luokkaan? Tai A2-korttisi rajattomaan A-kortiin? Se onnistuu käymällä kuljettajaopetus Stradassa. Kurssi sisältää 2 tuntia teoriaopetusta, jotka käydään yhdellä teoriakerralla. Ajo-opetusta on yhteensä 5 tuntia, jotka sovitaan jokaisen oppilaan kanssa erikseen. Kuljettajaopetuksen käytyäsi saat todistuksen, joka tulee toimittaa Ajovarman palvelupisteeseen, jotta A2/A-kortin korotus tulee voimaan.

Korotusta varten A-korttisi tulee olla suoritettu vähintään kaksi vuotta aikaisemmin. Lisäksi sinun tulee täyttää ikävaatimus korotettavaan korttiin (A2-kortissa 18 vuotta ja A-kortissa 20 vuotta). Jos haluat saada A2-luokan ajokortin jo ennen 2 vuoden ajokokemuksen täyttymistä, sinun tulee suorittaa kuljettajaopetuksen (5 tuntia ajo-opetusta) lisäksi kuljettajantutkinto (teoria-, käsittely- ja ajokoe). 18 vuoden vähimmäisiän tulee tällöinkin täyttyä.
A1-kortti on mahdollista myös korottaa suoraan A-luokkaan, mutta ikävaatimus on tällöin 24 vuotta ja sinun tulee saada vaadittu kuljettajaopetus (5 tuntia ajo-opetusta) sekä suorittaa kuljettajantutkinto.2015-cb650f-1-01

 

Jatkokoulutukset

Jos Sinulla on jo aikaisemmin saatu A-ajokortti, mutta tunnet itsesi epävarmaksi, kannattaa tulla harjoittelemaan moottoripyörän perushallintataitoja ennen liikenteeseen lähtöä. Voit varata aluksi vaikka yhden tunnin, jolloin saat käsityksen omista taidoistasi. Harjoitteluun kuuluu aina täydelliset ajovarusteet, sopiva moottoripyörä ja ammattiopettaja.

Lisätietoja saat soittamalla 010 320 5890 tai toimisto@strada.fi

 

Autokoulu Stradan asiakkaille Tähtikuski-kortilla Bike World Vantaalta -15%. Normaali hintaisista varusteista!